VOORWOORD

Elke verandering is een opportuniteit

Let’s make organisations & people successful in business & in life. Met dat credo krijgen we de grootste uitdagingen klein. En die zijn niet min, want disruptie duikt overal op: trends als vergrijzing, digitalisering en globalisatie vragen om vernieuwende infrastructuur, werkmethodes en arbeidsorganisatie.

Bij Securex zien we het positief. We omarmen de veranderlijke context als opportuniteit. Als een kans om onze dienstverlening te versterken. En we nodigen organisaties en hun mensen uit om hetzelfde te doen.

Ons vertrekpunt? De noden van onze klanten. We stemmen onze dienstverlening af op de realiteit, niet omgekeerd. Zo bieden we ondernemingen én medewerkers – ongeacht hun statuut – houvast.

Optimistisch de toekomst van werken tegemoet.

Boven verwachting

In 2017 kwam onze Focus C-strategie op kruissnelheid. We genereerden een omzet van 278 miljoen euro en haalden een bottomline van 7,7 miljoen euro. Daarmee presteerden we boven verwachting.

We blikken dan ook terug op een intens jaar. Een jaar waarin we allerhande evoluties een stapje voor bleven: van de hervorming van de kinderbijslag tot ontwikkelingen in de arbeidsrelaties. Hoe deden we dat precies? Dit jaarverslag vertelt het u.

Ondertussen ontdekt u de belangrijkste conclusies van studies uit eigen huis. Ons interne kenniscentrum Securex HR Research nam cruciale thema’s onder de loep: absenteïsme, motivatie, duurzame inzetbaarheid, ... Doel? Hypes scheiden van relevante trends. En oplossingen voor helder afgebakende vraagstukken voorbereiden.

Medewerkers maken meerwaarde

Ook 2018 belooft diepgang. We rekenen daarvoor op de inzet van onze medewerkers. En blijven hen ondersteunen om het beste van zichzelf te geven. In fysieke en mentale topconditie.

Want het zijn uiteindelijk de medewerkers die meerwaarde creëren – in elke organisatie. Voelen zij zich gezond, gemotiveerd en gewaardeerd? Dan vangen ze veranderingen vlotter op. En benutten ze de kansen die hen tegemoetkomen. Zo groeien ze op persoonlijk vlak en loodsen ze hun onderneming binnen in een nieuw tijdperk.

  • Voorzitter Groep Securex
  • CEO Groep Securex