Onze toekomst

Securex en Acerta dopen kinderbijslagfonds Infino

In de startblokken voor regionalisering

Securex speelt doeltreffend in op wijzigingen in de wetgeving. Een van de opvallendste? De regionalisering van de kinderbijslag. Om die voor te bereiden ging het kinderbijslagfonds van Securex in zee met dat van Acerta. Eind 2017 stelden beide bedrijven hun gemeenschappelijke merk voor: Infino.

Infino wordt een nieuw bedrijf, met een eigen gezicht en missie. Op dit moment staat de organisatie al in voor de uitbetaling van de bijslag aan bijna 500.000 kinderen – in het hele land.

De kinderbijslag wordt vanaf 2019 een regionale bevoegdheid. Gezinnen mogen dan zelf kiezen bij welk kinderbijslagfonds ze zich aansluiten – vandaag maakt de werkgever die keuze nog.

De samenwerking tussen de kinderbijslagfondsen van Securex en Acerta is dus een belangrijke strategische beslissing. We willen dé partner van gezinnen zijn. Een merk dat families begrijpt: in Vlaanderen, Wallonië en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

ONZE DIENSTEN

Hive5 ondersteunt innovatie in dynamische coworking space

Bedrijvige community van ondernemers

Onze coworking space Hive5 groeide in 2017 exponentieel. Ondernemers werken er vandaag in een grotere, nog meer inspirerende werkplek. Ze werken hun businessideeën uit en vormen samen een bedrijvige community van freelancers, start-ups en kmo’s.

Die community telt vandaag al 135 personen. Alle privékantoren zijn ingenomen. En in de open space is ongeveer twee derde bezet.

Speciaal voor de Hive5-community zetten Gaël en zijn ploeg het voorbije jaar boeiende events op touw, zoals yogasessies, Lunch & Learns en MorningBoosts: begeesterend expertenadvies met ontbijt.

Hive5 zoemt dus van de activiteit. De initiële oppervlakte van 1200 m² werd in 2017 uitgebreid tot 1621 m². Er kwamen onder meer scale-ups (start-ups in groeiende fase) bij op een extra verdieping.

Hive5 bestaat sinds juni 2016. Het innovatieve concept groeide inmiddels uit tot een dynamisch, lokaal verankerd merk. Met steun van het Ondernemingsloket en het Sociaal Secretariaat.

Securex neemt participatie in Open Work en proUnity

Innovatieve samenwerkingsvormen

Globalisering, digitalisering, online-isering? Ze liggen aan de basis van disruptieve businessmodellen. De arbeidsmarkt groeit daardoor toe naar nieuwe, flexibeler vormen van samenwerking. Securex springt mee op de kar en investeert in twee projecten: OpenWork en proUnity.

De start-up proUnity heeft sinds 2015 zijn hoofdkwartier in de Hive5-kantoren van Securex, dat voor 16 procent participeert in de onderneming. De missie? Bedrijven vlot en kostenefficiënt gebruik laten maken van contingent workers: tijdelijke werkkrachten zoals freelancers en interims.

ProUnity biedt zijn klanten daarvoor de juiste tools. Denk aan een Vendor Management System (VMS). Via dat onlineplatform schakelen bedrijven eenvoudig de ideale man of vrouw voor de job in. Bovendien beheren ze aanvragen en prestaties, facturen en budgetten in enkele kliks.

Securex verleende proUnity in eerste instantie een converteerbare lening. Die werd in 2017 omgezet naar een participatie van 16 procent.

Ook het Franse OpenWork bouwt nieuwe manieren van samenwerking. Maar pakt het iets anders aan dan ProUnity. OpenWork biedt zelfstandigen de kans om opdrachten uit te voeren voor bedrijven, mét de sociale bescherming van een werknemer.

Tijdens de opdracht is de freelancer medewerker bij OpenWork. Zo blijft de administratieve rompslomp voor de zelfstandige beperkt. En legt hij zich volledig toe op kwalitatief werk.

OpenWork ging op 1 januari 2018 van start in België. Met als zetel? Onze Hive5-coworking space. Securex verwierf overigens 20 procent van de aandelen van de onderneming.

De match tussen Securex, proUnity en OpenWork zit alvast goed. Onze gedeelde passie? Innovatie op het vlak van new employment en de autonome werknemer.