New employment

Flexibele arbeid werkt sociale gelijkheid in de hand

Globalisering en digitale technologieën zetten de traditionele werkcontext op losse schroeven. Werkgevers voelen dat ook: één op de vijf ziet een flexibele mix van vast personeel en freelancers best zitten. Een opvallend en veelbelovend cijfer uit een recente studies van Securex (februari 2017).

De arbeidsmarkt verkeert in een stroomversnelling. Maar de overheid treft de nodige maatregelen. Zo wil ze arbeid met de Wet Peeters rond werkbaar en wendbaar werk flexibeler maken. Belgische werkgevers reageren alvast voorzichtig positief op een aantal initiatieven.

Zo zijn organisaties niet alleen bereid om te evolueren naar een 50/50-mix van medewerkers in loondienst en freelancers (21 procent). Ze staan er zelfs voor open om medewerkers te delen (53 procent) – via een werkgeversgroepering bijvoorbeeld.

Een vast contract werd lange tijd beschouwd als de heilige graal, maar verliest voor sommigen wat van zijn glans. Want heel wat medewerkers willen meer autonomie.

Wat dan met de zekerheid van een vaste betrekking? Wat met het sociale vangnet? Securex pleit ervoor om freelancers beter te beschermen. We onderzoeken bijvoorbeeld hoe de statuten van werknemer en zelfstandige naar elkaar kunnen toegroeien. Op die manier streven we naar meer sociale gelijkheid op de arbeidsmarkt. En omarmen we de volatiele werkcontext pas echt als opportuniteit.

Want snelle ontwikkelingen zijn niet meer weg te denken. Geven we mensen de kans om veranderingen flexibel en autonoom op te vangen? Dan beïnvloedt dat hun duurzame inzetbaarheid positief.

ONZE DIENSTEN